0700 20 223

за цялата страна

За нас

Новини

Булклима: Термопомпи с марка Atlantic - високоефективно решение за отопление и БГВ

31.08.2017 г.

Groupe Atlantic е френска компания, водещ световен експерт в разработването на решения за подгряване на вода, отопление, климатизация и вентилация. „В непрекъснат контакт с потребителите, различните търговски марки на компанията предлагат богата гама от продукти, отличаващи се с висока ефективност и едновременно с това с конкурентност и екологичност. Продуктите са еднакво подходящи за еднофамилни къщи, апартаменти, офиси, магазини, училища, летища, болници и други индустриални сгради”, разказаха за Инженер.bg от фирма Булклима, която си партнира с Groupe Atlantic и единствена предлага на българския пазар термопомпите с марка Atlantic.


Продуктовата гама от термопомпи Atlantic обхваща две серии термопомпи въздух-вода - Alfea и Loria, както и геотермални термопомпи от гамата Atlantic Geolia.
Термопомпи въздух-вода - серия Alfеa и серия Loria


Термопомпите въздух-вода оползотворяват енергията на въздуха за отопление и производство на битова гореща вода (БГВ). Те се състоят от едно външно тяло, свързано към вътрешен хидравличен модул.


Термопомпи серия Alfea


„Те са чудесно решение за новоизграждани системи или за подмяна на съществуващ котел със или без производство на БГВ. Опционалната възможност с БГВ се предлага като базово изпълнение при моделите DUO”, уточниха от Булклима.


Термопомпите Alfea са оборудвани с коаксиален топлообменник, патент на Atlantic, който е потопен в буферен съд. Това му позволява да работи без воден филтър и без баланс вентил. По този начин се гарантира висока надеждност и дългосрочна ефективност.